Normale avtaler som "raner på høylys dag" – tapte 48.000,- på ikke å ha kontroll

Seks måneders oppsigelse og 12 måneders automatisk fornyelse er helt vanlig i leasing-avtaler fra store finans-aktører. Mange blir regelrett ranet av slike avtaler.

Trodde du tiden var forbi for at forsikringsselskaper og andre tilskrev seg økonomiske fordeler i liten skrift i en avtale? Det er den absolutt ikke.  Helt vanlige leasingavtaler inneholder lange vilkår i liten skrift – og enda farligere er de digitale samtykke-tekstene, som de fleste bare godtar uten engang å kikke på dem.

En helt vanlig leasingavtale kan ha disse tekstene i liten skrift:

– Leieavtalen forlenges automatisk videre ved Minimumsperiodens utløp med 12 måneder av gangen.
Og: – Leietaker skal skriftlig si opp Leieavtalen senest 6 måneder før Minimums/Forlengelses-periodens utløp.

Kr 48 000,- rett ut av vinduet
Under oppsett av en ny eControl-kunde kom det frem en leasingavtale på en kopimaskin som i det daglige var lite i bruk. Da vi sjekket den lille skriften under §4, fant vi ut at fristen for oppsigelse – seks måneder – nettopp var passert, og dermed ble avtalen automatisk fornyet for 12 måneder. Med månedskostnad tett oppunder kr 4 000,- var dette kr 48 000,- i rent tap. Det kunne blitt en fin firmatur for kundens åtte medarbeidere – eller mange gode kurs og seminarer.

Oppsigelser til rett tid krever årvåkenhet – eller et godt system
Noen få prøver å få kontroll ved å legge avtaler og oppsigelsestider i Outlook, noen prøver seg frem med Excel-ark, mens de aller fleste gjør ingen av delene. De tar det dels «på husken» og dels på flaks. De fleste blir også overrasket over hvor mange avtaler virksomheten har. De fleste tror mellom 10 og 25 – de fleste har mange flere enn 100.

Løsningen er et godt system, der avtaler, vilkår og ikke minst oppsigelsesfrister legges inn – MED VARSLING!

Avtal en tid med eControl for en rask innføring i hvor mye som kan spares – enkelt!
Eller send oss en epost hvis du har spørsmål

Her er et eksempel på et typisk vedlegg til leasing-avtaler fra store norske finansaktører